Villax Oy

Homekoira

Oireillaanko teillä nykyisessä kodissanne? Haluatko puolueettoman varmuuden talosi kunnosta?

Kiinteistöjen tarkistuskäynnit

Oletko tekemässä asuntokauppoja ja haluaisit puolueettoman varmuuden talon kunnosta? Oireillaanko teillä nykyisessä kodissanne? Rakenteissa mahdollisesti piilevä home- ja mikrobikasvusto voi aiheuttaa esimerkiksi pitkittynyttä flunssaa, tukkoisuutta ja kuumetta. Jos epäilet talossasi olevan homekasvustoa, kannattaa kääntyä asiassa homekoiran puoleen.

Miten koira ilmaisee hajun?

Useimmiten home- ja mikrobikasvustoa löytyy kosteusvauriokohteista. Tarkalla hajuaistillaan koira tunnistaa hajun ja ilmaisee sen paikan, missä haju on vahvimmillaan. Homekoira ilmaisee hajun menemällä maahan makaamaan. Hajulähteen paikantamista voi vaikeuttaa ilmavirrat ja ilmanpaine-erot.

Koiran ilmaisu on aina samanlainen pienessä ja suuressa hajulähteessä, joten koiran työskentelyn lisäksi tarvitaan aina jatkotutkimuksia. Jatkotutkimuksissa kannattaa kääntyä alan ammattilaisen puoleen, jotta vaurion laajuus ja vakavuus saadaan selvitettyä.

Homekoirien koulutus

Homekoiramme ovat koulutettu hajuerottelumenetelmällä ilmaisemaan home- ja mikrobikasvustoa. Koulutusmenetelmä on samankaltainen kuin mitä käytetään esim. ruumis-, hypo- ja huumekoirien koulutuksessa. Koiriemme koulutuksessa on käytetty tyypillisimpiä kosteusvauriohomeita sisältäviä materiaalinäytteitä.
Vieritä ylös